Tavoitteena halpa vuokra-asunto?

Tavoitteena halpa vuokra-asunto?

Vuokralla asuminen on joustavaa, koska vuokra-asunnossa ei ole omaa omaisuutta kiinni toisin kuin omistusasunnossa. Joustavuudestaan huolimatta vuokra-asuminen ei aina ole varsinaisesti halpaa varsinkaan pääkaupunkiseudulla ja muissa kasvukeskuksissa, mutta etsivä usein löytää – nimittäin sen halvan vuokra-asunnon. Vaihtoehtojakin on jonkin verran, joita avataan hieman alla.

Jos tulosi ovat tarpeeksi pienet, olet oikeutettu hakemaan ARA-asuntoja. Nämä ovat valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja ja näin vuokralaisille halvempia hintatasoltaan. ARA-asuntoja on ympäri maata ja uusia kohteita valmistuu koko ajan lisää. Samankaltaisia vuokra-asuntoja voi saada erinäisiltä säätiöiltä, kaupungilta tai jopa kirkolta. Näissä on usein vaatimuksia varallisuudesta, tulotasosta tai esimerkiksi iästä (oltava alle 30-vuotias). Opiskelijasäätiöiden asuntoihin voivat luonnollisesti hakea vain opiskelijat. Tosin esimerkiksi HOAS vuokraa kesällä opiskelija-asuntojaan kaikille, oli sitten opiskelija tai ei.

Tulo- tai ikäraja voi tulla kuitenkin vastaan, eikä tuettu asunto tule kysymykseen. Halvan vuokra-asunnon voi kuitenkin löytää muutenkin, ei siis paniikkia. Igglo Rentissä teet hakuympyröitä, joissa kerrot vuokra-asumistoiveistasi, kuten alueesta, varustelusta ja mikä tärkeintä, hinnasta. Lisäksi luot Igglo-profiilin, joka on kuin rakkauskirje unelmiesi vuokra-asunnolle – tee se huolella ja mieti, millaisen kuvan haluat antaa itsestäsi. Igglo Rentissä olevat vuokranantajat näkevät profiilisi, jonka perusteella he päättävät, oletko sopiva vuokralainen heidän asuntoonsa. Jos olet, olette match ja otit juuri askeleen lähemmäs unelmien vuokrakotiasi.

Kaikille vuokranantajille hinta ei ole tärkein valintaperuste, vaan usein he arvostavat vuokralaista, joka sopii heidän asuntoonsa ja vastaa heidän arvomaailmaansa. Kannattaa siis todella tehdä kattava profiili, jossa kerrot laajasti itsestäsi ja asuntotoiveistasi. Lataa ilmainen sovellus ja anna vuokrakodin löytää sinut.