Vuokra-asunto yhteisöllisessä Arabianrannassa

Vuokra-asunto yhteisöllisessä Arabianrannassa

Minni Väärä on monen alan osaaja, joka pyörittää muun muassa suosittua PS Olen vegaani -nimistä Youtube-kanavaa ystävänsä Paju Purovuon kanssa. Minni asuu Arabianrannassa, eikä tahdo ainakaan lähitulevaisuudessa muuttaa sieltä pois.

  • Minni Väärä
  • Arabianranta, Helsinki

 

Fiilis ennen kaikkea

“Mä kaipasin keskustan läheisyyttä ja iloisia ihmisiä” Minni perustelee sattumalta syntynyttä aluevalintaansa. Muutto on suunnitelmissa, sillä Minnin ja hänen lastensa vuokra-asunto on alkanut tuntua liian pieneltä. Arabianrantaa Minni ei kuitenkaan halua hylätä. Asuinalue ei tule vaihtumaan myöskään siksi, että Minnin lapset ovat siellä koulussa ja päiväkodissa. Ja mitäpäs sitä loistavaa vaihtamaankaan: “Täältä pääsee nopeasti sekä keskustaan että rauhoittavaan luontoon. Mulla on tässä lähellä ystävät ja palvelut sekä lisäksi vielä ihana yhteisö” Minni kertoo onnellisena. Minnillä, kuten monilla muillakin, asuinalue vaikuttaa jokapäiväiseen fiilikseen “Täällä on ihanaa: pihoilla saa oleskella, kaikki moikkaavat ja meininki on vähän sellainen epäsuomalainen” Minni kehuu asuinaluettaan.

Minni Arabianrannan luonnossa
Arabianrannassa asuessaan Minni pääsee nopeasti myös luonnon keskelle

 

Rauhallinen keidas Helsingin keskustan lähellä

Arabianranta tunnetaan alueena, jota leimaavat kaikkien asukkaiden käyttöön tarkoitetut yhteispihat, vanhan ja uuden yhteen sulautuminen sekä lukuisat yritykset ja eri alojen opiskelijat. Myös meren ja kantakaupungin läheisyys tekevät Arabianrannasta ainutlaatuisen osan Helsinkiä: alueella on oma rauhallinen tunnelmansa, mutta kaupat, ravintolat ja muut palvelut ovat kulman takana.

Arabianrannan kartta
Arabianranta on rauhallinen alue lähellä Helsingin kantakaupunkia

 

Valoa, tilaa, rauhaa ja iloa – niistä on Minnin unelmakoti tehty

Minnin lapset Arabianrannan luonnossa
Myös Minnin lapset viihtyvät luonnon lähellä

Minni ei siis lähtisi muutamaa korttelia kauemmas, mutta kodin sisällä, millaista siellä pitää olla? “Mulle tärkeintä on ehkä luonnonvalo ja avara tila, jossa voi hengittää ja ajatella” Minni miettii. Hän haluaisi seesteisen kodin, jossa olisi riittävästi tilaa ja ehkä myös parveke. “Joka tapauksessa sellainen valoisa ja rauhallinen tunnelma on yksi tärkeimmistä asioista” Minni painottaa.

Vaikka kodin sisustus ja yleisilme ovat viihtymisen kannalta tärkeitä, lomalla ollessaan Minni ei kaipaa kotoa mitään tiettyä esinettä tai asiaa, vaan sitä tiettyä kotoisaa oloa. “Kotona kuuluu olla turvallinen olo – sellainen, että voi olla oma itsensä ja oleskella rauhassa, eikä ole kiire minnekään” Minni sanoo.

 

Yrittäjä tekee töitä – ja paljon

Minni kertoo vuokralla asumisen olevan hänelle paras vaihtoehto tällä hetkellä: “Olen vähän välivaiheessa – mukavassa sellaisessa – ja siksi asumme vuokralla nyt”. Kaikki vuokranantajat eivät ole ymmärtäneet, että Minnillä riittää töitä, vaikkei hänellä vakituista työpaikkaa olekaan: hän on tuore yrittäjä. “Ennen yrittäjyyttäkään en ollut toimettomana, ja olen aina maksanut vuokrani säntillisesti. Vakituisen työpaikan puuttuessa ei kuitenkaan ollut helppo saada kämppää, kun en päässyt selittämään tilannettani vuokranantajille” Minni kertoo.

Minnin Arabianrannan asuintalojen yhteisellä pihalla
Minni rakastaa alueen ilmapiiriä, iloisia ihmisiä ja yhteisiä pihoja

 

Igglo Rent muuttaa pelin reilummaksi

“Vuokranäytöissä on lannistavaa ikään kuin hävitä kerta toisensa jälkeen. Siksi Igglo Rent on kiva, kun voi profiilissaan selittää tilanteensa ja esiintyä omana itsenään”. Minnin mielestä sovelluksessa on “win-win-tilanne”: vuokralaisen asema paranee, haku muuttuu henkilökohtaisemmaksi ja vuokranantajankin stressi voi vähentyä, kun hän saa rauhassa tutustua ihmisten profiileihin. Minni on odottanut sovelluksen avautuvan myös iOS-käyttäjille – “ Nyt pääsen tekemään profiilin ja tutkimaan sovelluksen saloja” Minni myhäilee.

 

Viisi vinkkiä Arabianrantaan

 

1. Iittala & Arabia Design Centre

Design Centressä voi tutustua suomalaiseen designiin. Suomalaiset suosikit Iiittala ja Arabia yhdistyvät samassa tilassa.

 

2. Annala 

Kotimaista designia niin ikään edustava Annala on sisustuksesta innostuneelle unelmapaikka.

 

3. Vanhankaupunginkoski

Kannattaa tehdä lenkki rantaa pitkin ja rentoutua suositulla ulkoilualueella, Vanhankaupunginkosken kupeessa.

 

4. Arabianrannan taideteokset

Taide näkyy lähes jokaisen asuintalon julkisivussa sekä taideteoksina ympäri Arabianrantaa.

 

5. Bokvillan

Tunnelmallinen Bokvillan on voittoa tavoittelematon kahvila, jossa voi nauttia vaikkapa tuoretta pullaa ja vasta jauhetuista pavuista keitettyä kahvia.