Igglo Vuokravakuus vapauttaa unohdetut rahat takaisin kotiin.

Kulutusluottojen kokonaismäärä on Suomessa jo 22 miljardia, joka tekee keskimäärin 5000 euroa jokaista aikuista kohden. Suomalaisten velkaantumista ajaa eteenkin vakuudettomien kulutusluottojen voimakas kasvu, joiden määrä on lähes kaksinkertaistunut viimeisen 10 vuoden aikana. 

Erimuotoisia kulutusluottoja tyrkytetään nykyään ovista ja ikkunoista kuluttajan huomaamattakaan

Vakuudettomien kulutusluottojen markkinointiin törmää lisääntyvin määrin useissa medioissa. Radiossa saattaa jopa kuulla peräkkäisiä mainoksia alan eri toimijoilta. Kysyntä on huomattu myös Suomen suurimmissa pankeissa, jotka valtaavat jalansijaa kulutusluotoissa. Lainoja mainostetaan usein unelmien mahdollistajana esimerkiksi lomamatkoihin ja remontteihin.

Vaikka nimelliset vuosikorot eivät aina tunnu kovin suurilta hämmennystä lisäävät erilaiset tilinhoitomaksut luotonantajasta riippuen. Näin ollen todelliset vuosikorot ovat usein kymmenissä prosenteissa ja kuukausimaksut kymmeniä euroja laina-ajasta riippumatta. Erityisen vaarallisia ovat erilaisten maksupalveluyritysten tarjoamat osamaksuvaihtoehdot esimerkiksi verkkokauppojen kassoilla. Niin sanotuissa piilolainoissa ei lainanottaja aina ymmärrä, että kyseessä on kallis tapa rahoittaa kulutustaan.

Maksuhäiriöisten määrä Suomessa on kasvanut yli 70 000:lla vuosikymmenen alusta

Suomessa on jo yli 383 000 henkilöä, joilla on maksuhäiriömerkintä. Viimeisen kymmenen vuoden aikana maksuhäiriöisten määrä on kasvanut jopa 25 %. Maksuhäiriö vaikeuttaa merkittävästi ihmisen mahdollisuuksia perustarpeidensa täyttämiseen, kuten asunnon saamiseen. Luottotiedottamana on hankala löytää vuokranantajaa, joka suostuu ”riskinottoon”. Monelle se on jopa mahdotonta. 

 

Vuokravakuus on ”unohdettua” laiskaa rahaa, jolle on fiksumpaa käyttöä

Suomessa asuu vuokralla noin 900 000 asuntokuntaa, joista useimmilla on omaa rahaa pantattuna nollakorkoisella tilillä. Jos vuokravakuus aikanaan palautetaan koskemattomana, on rahan arvo kuitenkin laskenut inflaation johdosta. Lisäksi vuokralainen on saattanut nostaa kallista lainaa arkisiin tarpeisiinsa, joihin vuokravakuuteen sidottu summa olisi riittänyt. Kaikista suurin vaihtoehtokustannus syntyy, jos vuokravakuudeksi tallennetulle rahasummalle saisi hyvää tuottoa sijoittamalla ja säästämällä esimerkiksi pörssiosakkeisiin. Jos sijoittaminen kuulosta liian etäiseltä, niin voi maksaa vanhoja velkoja tai luottokorttilaskujaan pois eikä varsinkaan kasata niitä lisää.

Nykyisen vuokravakuuden voi palauttaa itselleen ja käyttää fiksummin. Igglo Vuokravakuus on edullinen kuukausimaksuun perustuva takauspalvelu, joka antaa vuokranantajalle jopa paremman kattavuuden kuin perinteinen vuokravakuus.

Igglo Vuokravakuus alk. 3,90€/kk

Lue palvelustamme tästä